כמעט בכל פעם שאתם פוחתים קרן פנסיה או שאתם מקימים חיסכון בחברות הביטוח והבנקים אתם שמים את עצמכם בסיכון. אמנם זהו כסום כסף שלכם, שבסופו של יום, מגיע לכם. אבל המוסדות הללו מקבלים עמלות קבועות ממנו ולכן, הם לא ששים להזכיר לכם שהוא קיים. בדיוק מסיבה זו, אם אתם רוצים לקחת אחריות על כל ההתנהלות הפיננסית שלכם, ולהתחיל לעשות סדר בדברים, אתם יכולים לבצע איתור כספים אבודים. מדובר בתהליך פשוט למדי, שבלחיצת כפתור יכול לגלות לכם הכין ממוקמים כל החסכונות שצברתם, או שאחרים צברו לכם, ולהשתמש בהם כאוות נפשכם.
איתור כספים אבודים ממקורות שונים
תהליך איתור כספים אבודים, יכול להציג לכם מידע ממקורות שונים כמו:
- קופות פנסיה שנפתחו על ידי מעסיקים שונים לאורח החיים. אם שיניתם מקוות עבודה ולאו דווקא הייתם מסודרים בהקשר של התנהלות פנסיונית, ייתכן ואתם יכולים לאתר כך כסף אבוד.
- כל השקעה בבנקים השונים, שהתחילה לפני שנת 2005, היא מוקד עניין שחשוב לשים אליו לב.
- כספי ירושה של קרובי משפחה שנפטרו ולא הועברו אליכם, יעלו בבדיקות איתור הכספים האבודים שלכם.
- קרנות השתלמות ממקומות עבודה, או קרנות השתלמות פרטיות שפתחתם ואבדו עם השנים.
- כספי השקעות בבתי השקעות שלא הצלחתם לאתר עד ליום זה, ואתם יכולים לנצל.
הפתעה נעימה באמצע החיים
התהליך של איתור כספים אבודים מניב כמעט תמיד תוצאות חיוביות. זאת, בשל העובדה כי במדינת ישראל קיים מנגנון בירוקרטי מורכב מאוד, בכל עולם הביטוחים והבנקים. בשילוב עם המודעות המוגבלת שלנו לעיסוק בתחום הכספים, אין שום פלא שיותר ויותר ישראלים מגלים באמצע החיים כי יש להם סכומי כספים אבודים שאותרו יש מאין. חלק מהכספים יהיו נזילים, כמו למשל קופות פנסיה לא פעילות או קרנות השתלמות ישנות. בעוד שאחרים, כמו ביטוחי חיים פעילים, לא יהוו מקור הכנסה בהווה, אלא תעודת ביטוח כלכלית לעתיד שלכם. אם גם אתם רוצים לבצע תהליך שכזה, היכנסו לפרטים נוספים וקחו אחריות על החסכונות והכספים שלכם לעתיד לבוא.